Çarşamba, Mayıs 25, 2011

İnan Kraç'ı ergenekon klasörlerinden tanımak:Kıraç'ın görevi, hem siyasi parti hem de medya dizaynı

İkinci Ergenekon davasının ek klasörlerinde bir belge çok dikkatimi çekmişti. Aydın Doğan gibi büyük bir medya patronu, Sabah-Atv grubunu satın almak istiyor ama bunu Koç Grubu CEO'su İnan Kıraç'ın onayıyla yapıyor. Doğan-Kıraç iş ilişkisi var mı, Kıraç Doğan'ın abisi ya da patronu mu onu bilmiyorum.İnan Kıraç Bilgin'i neden TMSF elinden kurtarmak ister onu da anlamak zor. Ama görünen o ki, Kıraç, hem siyasi parti he de medya dizaynından iyi anlıyor. Ve sanırım işi bu.Ve bence bu belge hakikaten ilginç:


2.Ergenekon dava dosyasında Tuncay Özkan’a ait klasörde, Mart 2007’de Aydın Doğan tarafından Bilgin’e verilen teklif mektubu yer alıyor. Doğan’ın 5 maddelik teklif mektubu; “Sayın İnan Kıraç’ın önünde mutabakata varılacak konular:” şeklinde başlayarak kararlar numaralarla sayılıyor. Dinç Bilgin’e, ailesinin geçimi, içinde bulundukları özel şartlar ve ağır hukuk faturaları nedeniyle her ay 250 bin dolar ödeme yapılacağı belirtiliyor. Doğan’ın bu ödemenin ilk üç ayını peşin olarak vereceği, en kötü şartta bu ödemelerin 8 yıl süreceği dile getiriliyor. Eğer umulan ve hukuka uygun olan gerçekleşir, eski Bilgin Medya Grubu yeniden Bilgin ailesinin yönetimine veya yerli veya yabancı kuruluşların kontrolüne(Dinç Bilgin veya dışında) geçerse, yani gurubun borçları bir kurum tarafından üstlenmesi , Bilgin’in mali rahatlık ve yeterliliğe kavuşması takdirde, ödemelerin kesileceği ifade ediliyor. Bilgin’in yeterli parası olması halinde Doğan’dan aldığı ödemeleri iade edeceği kaydediliyor. Doğan’ın Bilgin’in TMSF’den ibra olması, ceza davalarından kurtulması için gerekli yardımı yapacağı bildiriliyor. Eğer ihale olur ve Doğan’ın içinde olduğu konsorsiyum bu ihaleyi kazanırsa, Bilgin’in kar hisselerinden ödenmek üzere yüzde 15 oranında ortaklık hakkında sahip olacağı ifade ediliyor. Bu konsorsiyumun yönetiminde Bilgin’in görev alınmasına çalışılacağı ifade ediliyor. İhaleyi başka bir kurumun alması halinde ise, Doğan’ın Bilgin’le bir başka bir medya grubu oluşturma veya mevcut medya gruplarında çalışma ortamı yaratmaya gayret gösterileceği belirtiliyor.

İst,02.03.2007 tarihli yazı “Sayın Aydın Doğan, Bana vereceğiniz teklif mektubunu, sizin rızanız haricinde hiçbir şahısa, kuruma(TMSF hariç), basın kuruluşuna vermeyeceğimi, göstermeyeceğimi, kullanmayacağımı beyan ve taahhüt ederim. Saygılarımla Dinç Bilgin” olarak bitiyor.
(bu mektup ikinci Ergenekon ek klasöründe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder